Nieuws

Chris Aalberts - Gespreksleider politiek café 290316
Café Politiek mocht de afgelopen jaren beschikken over de vrijwillige inzet van veel debatleiders m/v die inmiddels hun weg gevonden hebben binnen bestuur, politiek, NGO's en het bedrijfsleven. Op 29 maart a.s. zal Chris Aalberts het politieke café begeleiden met als gastsprekers Harry van Bommel en Han ten Broeke.Als er iemand ervaring heeft met de wisselwerking tussen overheid en burger is het  Chris Aalberts (1977). Als onderzoeker verricht Dr. Chris Aalberts vooral onderzoek naar de relatie tussen burgers en politiek. Onderzoek focust zich op hoe burgers de politiek ervaren en hoe zij tegen de politiek aankijken. Daarnaast onderzoekt hij hoe burgers door politici en maatschappelijke organisaties bij de politiek worden betrokken.

Lees meer

   

Forumdiscussie EU-Oekraïne Associatie-verdragOp woensdag 23 maart organiseert de Maastrichtse rechtenfaculteit, in samenwerking met het Montesquieu Instituut, een informatieve forumdiscussie over het eerste raadgevende referendum op 6 april 2016.

Met sprekers als Andrea Ott (UM, kenner van associatieverdragen), Manon Fokke (een van de drie initiatiefnemers van de wet Raadgevend Referendum),  Joost van den Akker (proefschrift over EU referenda, Universiteit Twente) en Aalt Willem Heringa (Professor of Comparative Constitutional and Administrative Law Maastricht University en directeur  Montesquieu Instituut) hoopt de faculteit een levendige discussie op gang te brengen over het aanstaande referendum.

Ter gelegenheid van het referendum wordt er door het Montesquieu Instituut een boekje (200 pagina’s) uitgegeven genaamd 'Het eerste raadgevend referendum'. In dit boekje zijn, naast de teksten van het verdrag, artikelen opgenomen over bijvoorbeeld de rol van politieke partijen, de kosten van een referendum, de referendumwet, EU referenda  en inhoud van en uitleg over het referendum en het associatieakkoord. Het boekje is tijdens de discussie avond te koop en kost 15 euro.

Alle geïnteresseerden zijn welkom. Maar in verband met de organisatie verzoeken wij u vriendelijk uw deelname te bevestigen.

Locatie: Statenzaal,  Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Ingang: Bouillonstraat 3

Tijd: 18.30-21.00 uur

Taal: Nederlands

Bron: http://www.montesquieu-instituut.nl/id/vk27i8erkwzr/nieuws/forumdiscussie_over_het_eu_oekraine


   

140915: Maarten Wolterink: Cartoonist Prinsjesnacht
"De man die sneller tekent dan een kabinet kan vallen."

Tijdens Prinsjesnacht kunt u genieten van de even verfrissende als spitsvondige vingervlugge Snelcartoonist Maarten Wolterink (1964) die instant komt tot de meest relevante politieke cartoons op de maandagavond voor Prinsjesdag. Maartens oeuvre is breed en cartoons van Maarten worden gepubliceerd op Joop.nl en o.a. in Het Leidsch Dagblad en vrijwel alle regionale dagbladen van HDC-Media. Maarten geeft workshops cartoontekenen en is een snelcartoonist die digitaal stand-up cartoons maakt tijdens sessies zoals Cafe PolitiekDe vluchtelingen problematiek, bewindslieden, bureaucratie, zelfverrijking, oorlog, milieuvervuiling en ander leed zijn onderwerpen die hij graag in cartoons aan de kaak stelt. 

De tekenaar woont en werkt in Leiden. Zijn website:
http://www.mwcartoons.nl

 

Lees meer

   

140915: Uitnodiging Prinsjesnacht


 

Lees meer

   

140915: Hans Hillen
Hans Hillen was vanaf de oprichting van Stichting Burger (2006) tot zijn aanstelling als minister (2010) lid van het raad van advies van Stichting Burger.

Hans Hillen (1947) was van oktober 2010 tot november 2012 minister van Defensie in het kabinet-Rutte I. In de periode 1990-2002 was hij Tweede Kamerlid voor het CDA. In de periode 2003-2007 leidde hij het College voor Zorgverzekeringen en tussen 2007 en 2010 was de heer Hillen Eerste Kamerlid. De heer Hillen was daarvoor onder meer leraar, journalist (NOS) en voorlichter.


Lees meer